Kraniosakral terapi vs. klassisk massage..

En värdefull bekräftelse..

Lite kul att jag hittat ett blogginlägg, där man gjort studier på effekterna av kraniosakral terapi vs klassisk massage.. 🙂
Det är ett engelskt inlägg, och jag kunde inte låta bli att plocka ut lite information om det här, då det är en av mina mest sålda behandlingar. Det är så roligt att det ger så bra effekter..
Just i det här fallet, handlar det om kroniska nackbesvär, men i allt detta ingår resten av oss och vår kropp per automatik. 

Det är mycket intressant för i skallen och nacken finns väldigt många ”nervmöten” där också förlängda märgen och ryggmärgen är involverade. Resten av kotpelaren blir automatiskt inblandad med alla dom nerverna, som i sin tur leder ut till övriga delar i kroppen, som våra organ mm. En undersökning om där man jämfört smärtlindring vid massage vs. kraniosakral behandling eller i kombination.

Det är precis så som jag upplevt från mina klienter, att det faktiskt har påverkat mycket positivt när det gäller läkning och smärtlindring i det här komplexa området, och det har påverkat positivt med förbättringar och förändringar i hela kroppen. Vi får inte glömma att många har gått med besvär i väldigt många år, och när man börjar gå regelbundet, får kroppen chansen att läka detta i sin egen takt.

De bekymmer vi byggt på, i kanske 10, 15 eller 20 år, kan ta upp till dubbelt så lång tid att få tillbaka till det normala igen. Och faktum är att det går rätt fort ändå, när man är intensiv i behandlingarna i starten, då kroppen får hjälp till självläkning. En riktig skjuts. 🙂

Jag blir så glad när jag får bekräftelser och kommentarer, som att det känns ”annorlunda” och inte så intensivt smärtmässigt, och att det sker förändringar när det gäller smärta och rörlighet. Du anar inte vilken kraft vi människor har när vi får lite stöd i läkningsprocesser… jag är så oerhört tacksam, att jag fått möjligheten att få jobba med detta och att få hjälpa andra till hälsa, läkning och styrka. 🙂
Utdrag från studien nedan.. kroniska nacksmärtor..

2012-2013 gjordes en klinisk studie på en provgrupp parallellt, och även med en 3 månaders uppföljning, där en observation av 54 ”omedvetna” patienter randomiserades till antingen 8 veckors CST (kraniosakral beh) eller en typ av ”falsk/låtsas” behandling, för att bedöma effektiviteten i kraniosakral terapi vid behandling av kronisk nacksmärta.

Slutsatser: ”CST visade sig vara särskilt effektiv och säker för att minska nacksmärtintensitet och kan förbättra funktionsnedsättningen och livskvalitet upp till 3 månader efter interventionen. Särskilt i kronisk och återkommande nacksmärta kan CST vara ett värdefullt behandlingsalternativ i tillägg till standard sjukvård. Ytterligare specialstudier och långsiktiga uppföljningar behövs för att bekräfta CST effekt i nacksmärta behandling”.

2013-2014 – gjordes en jämförelse av terapeutisk massage med kraniosakral terapi, i syftet – behandling av smärtsymtom av den kraniella delen av ryggraden, dvs cervikalen. Två grupper á 20 patienter fick testa och upplevelsen som gavs av klassisk massage alternativt kraniosakral i kombination med massage.

Slutsatser: Klassisk massage är en effektiv och värdefull metod för att bota smärta krämpor i hals delen av ryggraden. Kraniosakral terapi är en effektiv, icke-invasiv (skonsam metod), för att dämpa smärta/krämpor i halsområdet. Kraniosakral terapi, med bara 100 år av historia, kan användas lika bra tillsammans med klassisk massage, som redan är känt att dämpa smärtor i vävnader. Patieterna upplevde metoden positivt. Krämpor och smärta var mindre. De som fick massage i kombination – den andra gruppen – fick en större förbättring av smärta och hälsa. Fata har påvisat en effektivare inverkan med kraniosakral terapi än enbart klassisk massage vid smärta i cervikalområdet.

Litet hjärta

Nedan är källan till inlägget. Här kan du läsa hela inlägget på engelska.
http://biodynamichealth.com/craniosacral-research/