KranioSakral terapi.. en behandling för HELA dig..

KranioSakral terapi är en mjuk manuell behandlingsmetod, som härstammar från osteopatin, som betyder benlära. Metoden vilar på medicinsk grund, det vill säga, på anatomi och fysiologi. När jag kom i kontakt med detta under 2009, var det som ett pirrande litet frö i magkänslan sa, YES, detta ska jag göra!! NU har jag funnit ”DET”. Då jag jobbat som massageterapeut på heltid ett par år innan, och jag under den tiden sökt något mer ”lugnande” för både min egen kropp och själ, men också något att komma åt på ”djupare nivåer” med mina behandlingar. Då var detta ett fantastiskt bra alternativ. Upptäckten att de kraniella benen rör sig, gjordes av en amerikansk osteopatisk läkare, vid namn William G. Sutherland under 1920-talet. Metoden kom till Sverige nån gång på 1980-talet. Läs mer om ursprung längre ner. När vi har besvär av något slag, handlar det om en obalans, och i denna behandling assisterar jag som terapeut, kroppen till att komma i mer balans, på ett mjukt och respektfullt sätt. Kraniosakrlala flödet Ryggmärgsvätska pumpas normalt ner i ryggraden med en viss puls – den kraniosakrala pulsen, och den ligger normalt på mellan 6-12 cykler/minut. Den är helt skild från hjärtpulsen och andningsrytmen. Då hjärnhinnorna, som omsluter ryggmärgen, fäster vid olika ben i skallen, ryggraden och bäckenet, så kommer varje puls att ge en mycket subtil rörelse, som fortplantas ut i kroppen via bindväv och muskler. Normalt finns alltid en subtil grundrörelse, som ska vara där. När det finns obalanser, visar kroppen avvikelser från denna rörelse. En terapeut är tränad att med händerna, känna dessa rörelser, och kan avgöra var i kroppen det eventuellt kan finnas blockeringar och var obalanser sitter.
Ryggrad Några exempel på besvär, för behandling och förebyggande med hjälp av KranioSakral terapi.
Stressrelaterade problem, huvudvärk/migrän, yrsel, tinnitus, värk, högt blodtryck, nedsatt immunförsvar, sömnproblem, sorg, depression, utbrändhet, emotionella besvär, muskelsmärtor, whiplash, problem eller smärta i leder, eller i höfter och bäcken…

Hur går själva behandlingen till?

Behandlingen ser väldigt enkel ut, med tanke på vad som händer därinne. (se ovan). Man får ligga på en behandlingsbänk, med kläderna på. Glasögon och ibland skärp behöver tas av, så jag kan få bra kontakt med ryggkotor osv. Jag känner in klienten, och håller väldigt lätt handen på ev problemområden. Klientens kropp svarar med att subtilt dra ihop sig åt något håll, oftast åt det håll där problem finns. Jag följer mycket mjukt med i den rörelsen, dit kroppen själv visar, samtidigt som jag hindrar rörelsen att gå tillbaka exakt samma väg, som den kom.

Går med fördel att kombinera med annan behandling

KranioSakral terapi är så mycket mer än bara en behandling. I min värld som healer, är det så värdefullt att få in ”HELHETEN” med ljus, kärlek och information. Det är en mäktig känsla att ha fått äran att få jobba och ge, i det ”lilla” och i det ”stora”. Jag känner en enorm tacksamhet över att kunna förmedla detta via min intuitiva kanal, med hjälp av mitt hjärta. KranioSakral kan med fördel inledas med t ex. massage, vilket ofta ger en ”merkänsla” av fördjupad avslappning. Även att kombinera med healing fångar upp och läker på cellnivå i allra högsta grad. Vi blir ”ett” med hela ”alltet”. komb-beh-ks-inl Om man benar ur detta och går ner på djupet, så består vi av organ, som är en sammansättning av enorma mängder celler, som i sin tur består av molekyler, och vidare är molekyler, atomer. Nu är vi nere på en kvantfysisk nivå och här visar sig atomerna som energier.

Var kommer metoden ifrån?

William G. Sutherland, som jag nämnde ovan, ses vara metodens upphovsman. Han menade att det centrala nervsystemet och dess strukturer alltid är i ständig rytmisk rörelse, där skallbenens fogar och alla hinnor kring hjärnan och ryggmärgen för sig, och att ryggmärgsvätskan som omger hjärna och ryggmärg pulserar. Utvidgning (flexion) och sammandragning (extension) påminner om en andning. Han kallade denna pulsering för den ”primära andningen”. Han ansåg att detta skedde i kroppens viktigaste organ. Här nedan är en länk till en bra film på YouTube, som visar pulseringen. Den är dryga 4 minuter, och man får en bild av hur det fungerar. https://www.youtube.com/watch?v=Ujwljx3f4bU Forskning och studier har gjorts i USA och pågår nu även i Sverige. small-red-heart Mia 🙂